ماجرای اکران فیلم رستاخیز ساخته احمدرضا درویش

مدتی است که فیلم رستاخیز با حواشی بسیار پررنگی در شبکه‌های اجتماعی همراه بوده است. پس از آغاز فروش بلیط این فیلم سینمایی علی‌رغم موج گسترده‌ای که علیه آن به راه افتاده بود، حجم بالایی از بلیط سینماها به‌سرعت فروخته شد. عمده اعتراضات به این فیلم به نمایش چهره حضرت عباس(ع) و تنی چند از اصحاب حضرت حسین(ع) مربوط می‌شد که طبق نظر برخی مراجع این مسئله مجاز بوده و عده‌ای دیگر از مراجع نیز با تکیه بر لزوم حفظ حرمت‌ها و ممانعت از هرگونه وهن احتمالی با نمایش تصاویر بازیگران ایفاکننده این نقش ها مخالفت کرده بودند.

بخش دیگری از مخالفت‌ها پیش از این به مواردی درباره قصه‌های در حاشیه ماجرای اصلی فیلم، برخی صحنه‌ها و میزان مطابقت آنان با مستندات تاریخی و … اشاره داشت که در نهایت در موارد گوناگون منجر به حذف یا اصلاح و یا توضیح این صحنه‌ها شد. سرانجام نسخه نهایی این فیلم ۴۰ دقیقه‌ نسبت به نسخه گذشته کوتاه‌تر شده و برای اکران در سینماها ارائه شد.

فیلم سینمایی رستاخیز
فیلم سینمایی رستاخیز

علی‌رغم فروش گسترده بلیط‌های فیلم «رستاخیز»، سازمان سینمایی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» تا تأمین نظر برخی از مراجع عظام تقلید به تعویق می‌افتد».

احمدرضا درویش، کارگردان این فیلم سینمایی در واکنش به تعویق اکران این فیلم سینمایی گفت: بنده در مراسم رونمایی فیلم هم عرض کردم که این فیلم اساساً زیر نظر مراجع عظام تقلید و با مشورت تعدادی از آن بزرگواران ساخته شده است. در واقع تمام تلاش ما در دوران پژوهش و ساخت فیلم این بود که تمام هماهنگی‌ها را لحاظ کنیم. این فیلم تمامی مراحل قانونی در دریافت پروانه نمایش، حواله اکران و… را هم طی کرده بود و به نمایش عمومی درآمد. اما با همه این اوصاف به‌یک‌باره مطلع شدیم که اکران آن متوقف شده است. گفته شده که آقایان مسئول در وزارت ارشاد و سازمان سینمایی ملاحظات و مصالحی مدنظر داشتند که این تصمیم را گرفتند.

کارگردان فیلم «رستاخیز» با بیان این پرسش “وقتی فیلمی تمامی مراحل قانونی را با دقت طی کرده است، چطور اکران آن با تعویق مواجه می‌شود؟” گفت: سخنان آقای دکتر ایوبی، رئیس سازمان سینمایی در روزهای گذشته این طور نشان می‌داد که ایشان با اکران این فیلم در سینماها موافق هستند. ایشان هم بر این نکته تأکید داشتند که این فیلم زیر نظر مراجع ساخته شده است و پروانه نمایش آن قانونی است و بر این اساس قرار شد که فیلم به نمایش گذاشته شود اما با این اتفاق به نظر می‌رسد که با رویکرد متفاوتی از جانب آقایان مسئول در مواجهه با این فیلم روبه‌رو شده‌ایم.

درویش با بیان “برای ما جای سؤال است که شیوه مواجهه آتی ارشاد با این فیلم چگونه خواهد بود” گفت: به هر حال این تصمیم ابعاد فرهنگی ــ اجتماعی دارد و تأثیراتی هم بر اکران بین‌المللی فیلم خواهد داشت. امیدوارم که این دوستان نسبت به این مسائل نیز ملاحظاتی را لحاظ کرده باشند و تمهیداتی را برای آن در نظر گرفته باشند و توجیهی برای این تصمیم باشد.

این کارگردان سینمای ایران ادامه داد: در این خصوص باید اضافه کنم که «رستاخیز» از ابتدای مستندنگاری، تحقیق و پژوهش، همواره ارتباط با

احمدرضا درویش
احمدرضا درویش

مراجع را مد نظر داشت و سازندگان فیلم تا انتهای ساخت و حتی پس از ساخت نیز این ارتباط را حفظ کردند و در مواردی حتی اصلاحاتی را زیر نظر نمایندگان برخی مراجع لحاظ کردند. با مشورت این بزرگواران، مسئولانی از رسانه ملی، سازمان سینمایی، کارشناسان و … بخش‌هایی از فیلم «رستاخیز» کوتاه شد تا برای اکران در سینماها آماده شود.

درویش ادامه داد: ما هم بر این نظر استوار هستیم که نظرات مراجع عظام تقلید در حمایت از این فیلم بسیار ارزشمند است و اقدام برای جلب نظر تعداد دیگری از این بزرگواران از نظر ما نیز امری پسندیده است.

کارگردان «رستاخیز» با متانت خاصی سخن پایانی خود را این گونه بیان کرد: «ما در انتظار تصمیم مسئولان محترم می‌نشینیم و هر آنچه مطابق با شرع و قانون باشد، حتماً پذیرا خواهیم بود و آنچه تا به امروز از جانب ما صورت پذیرفته با نظر مرجعیت عزیز پیش رفته و با قانون نیز مطابقت داشته است».

هرچند که با توجه به تعدد نظرات تعدادی از مراجع این احتمال درباره اکران این فیلم وجود دارد که عده‌ای از شخصیت‌های دینی درباره بخش‌هایی از فیلم نظرات دیگری داشته باشند، اما روند جدیدی که در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی و با انتشار اطلاعیه‌های جدید مراجع تقلید آغاز شده، هویدای این است که احتمالاً اجماع برای اکران این فیلم دور از دسترس نباشد، چرا که گفته شده تعداد زیادی از مراجع نظر منفی‌ای نسبت به نمایش این فیلم در سینماهای کشور ندارند.

به هر حال به نظر می‌رسد طبق توصیه درویش باید صبر کرد و نتیجه این حاشیه‌ها برای اکران «رستاخیز» را به انتظار نشست.

درباره سینما تکست

سینما تکست؛ در اولین ماه از زمستان 1393 در تهران متولد شد ! سینما تکست با متنی ساده و صمیمی به سینما و هنر هفتم می پردازد.

این را هم ببین

اصغر فرهادی-فیلم سینمایی فروشنده

اصغر فرهادی و فروشنده نامزد شدند: این بار در گلدن گلوب

فیلم سینمایی فروشنده این بار در میان نامزدهای گلدن گلوب ۲۰۱۷ قرار گرفتند. لیست کامل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پاسخ این سوال را بدهید ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.